Ved at bruge selectadna.dk accepterer du vores brug af: url som er beskrevet i vores politik om cookies.

Tyveri af metaller og andet udendørs udstyr

Et voksende problem

En af de hurtigst voksende forbrydelser, er metal tyveri. Kobber, bly, rustfrit stål, aluminium og skrot bliver ramt af tyve der søger at få hurtige kontanter. En stigning i efterspørgslen efter disse metaller fra asiatiske markeder har skabt en blomstrende international skrot handel, og priserne er skyhøje. Især tyveri af kobber er af særlig bekymring, med tyve målrettet gasrør, elektriske ledninger, kobberkabel, lynafledere og blinkende, der alle kan strippet fra tomme ejendomme, industribygninger, kontorer, byggepladser og endda offentlige områder. Metallet bliver derefter solgt videre til skrothandlere med stor fortjeneste.

SelectaDNA har udviklet løsninger til at forebygge metaltyveri: SelectaDNA Trace. SelectaDNA Trace er en spray, der usynligt mærker metaller med tusindvis af unikke mikroprikkerer,

Featured Tyveri af metaller og andet udendørs udstyr image

Banedanmark går til modangreb med en særlig spraydåse; SelectaDNA Trace

Udgifterne til kabeltyverier løb i 2014 op i 5,4 millioner kroner. 1.674 tog var påvirkede af tyverierne.

Man forsøger at gøre det farligt for tyvene at stjæle metaller og komme tyverierne til livs ved et forsøg med SelectaDNA Trace. SelectaDNA Trace spray indeholder et UV sporstof, keramiske partikler og tusindvis af mikroprikker. Der er gode resultater fra bl.a. Tyskland, England, Spanien og Sverige med denne form for sikring af køreledninger.

Featured Tyveri af metaller og andet udendørs udstyr image

Kirker rundt om i Danmark får oftere og oftere ubudne gæster

Kobbertagrender, lysestager, kobberlamper, selv drikkebægre som ses her er lette mål for tyve i de åbne kirker

jshsghska

Featured Tyveri af metaller og andet udendørs udstyr image

Hunde opsnuser SelecataDNA mærkede metaller f.eks. hos skrothandlere

Hvad der nærmest kan være en umulig opgave for politiet hos jernhandlere og skrotpladser, er ganske nemt og hurtigt for en hund, når der skal søges efter metaller i de store bunker af metaller og skrot. Hundene er nemlig trænet til at finde metaller som er SelectaDNA mærkede. I løbet af kort tid kan hundene finde frem til genstandene, og dernæst kan politiet nemt med deres UV lygter se hvilke genstande det drejer sig om. Så er det med at have alle papirerne i orden.

Få mere produktinformation om SelectaDNA Trace