Ved at bruge selectadna.dk accepterer du vores brug af: url som er beskrevet i vores politik om cookies.

SelectaDNA Trace

Featured SelectaDNA Trace image

Identificerer stjålne metaller og udendørs udstyr

Fælder metal tyvene på stedet

SelectaDNA Trace er udviklet til at beskytte og identificere værdifulde metaller og udendørs udstyr. Det er et højteknologisk mærknings produkt, som består af en gruppe keramiske partikler og tusindvis af mikroprikker.

Partiklerne bliver læst af vores særlige scanner, der belyser dem og måler deres brydning. Scanneren kræver ingen særlige færdigheder at bruge.
SelectaDNA Trace Scanneren kan programmeres til at vise kundens navn, når koden er læst.

Hvordan det virker

SelectaDNA Trace leveres som spray som indeholder to identifikatorer: Trace nanopartikler, der autentificere varemærke som en ægte SelectaDNA produkt, og metal mikroprikker der identificerer hvem den registrerede ejer er. Koden på metal mikroprikker er knyttet til en sikker database, der er tilgængelig for politiet på alle tidspunkter via et sikkert online login.
SelectaDNA Trace spray indeholder et UV sporstof, så blot ved at lyse med en UV lygte på et mærket element, vil det lyse fluorescerende blåt og indikere tilstedeværelsen af Trace mærkningen. Denne kode kan så læses enten ved at anvende en SelectaDNA Trace scanner på overfladen eller ved at tage et skrab af lakken og læse den med en scanner senere.

Velegnede anvendelser

Kommunerne bruger produktet Grease (konsistens som fedt) til at beskytte metal lagre, herunder kloakdæksler, byinventar, vejskilte og statuer.

Bruges af lokale myndigheder, politi og små, mellemstore og store virksomheder, hvor SelectaDNA Trace også kan bruges i mindre skala, med en generisk Trace kode. Denne bruges til at verificere at mærkningen er et ægte SelectaDNA produkt, og de holografiske mikroprikker beviser ejerskabet.
SelectaDNA Trace kan hjælpe virksomheder og offentlige instancer inden for følgende områder: Metal tyveri fra: Utility virksomheder, jernbaneinfrastruktur, statslig ejendom (vejskilte, kloakdæksler), virksomheder og kirker (kobbertage, -tagrender mv., mindesmærker).
Udstyrs tyveri fra: byggepladser, virksomheder som lejer byggepladserudstyr ud, lokale myndigheder, virksomheder, gårde.

Identifikation gerningsmanden

Den største fordel ved Trace er, at det giver mulighed for politiet at identificere stjålne genstande på stedet, hvilket betyder, at de ikke længere er afhængige af tids- og omkostnigskrævende analyser.
Dette har efterfølgende ført til anholdelser og domme af tyve som indrømmer deres forbrydelser, idet bevisernre er så stærke.